המבחן המעשי

הטסט

לימודי נהיגה והמבחן המעשי

במקום לכתוב עוד מאמר סטנדרטי המדבר על הפן הרשמי והיבש של המבחן המעשי כשלב הכמעט-אחרון בלימודי הנהיגה (לפני קבלת הרישיון עצמו ממשרד הרישוי), החלטתי לכתוב מדריך הכולל עצות ידידותיות שכדאי ליישם כדאי להגביר את הסיכויים לטסט מוצלח.
ניסיוני רב השנים עם מספר רב של תלמידים הגעתי לתובנות הבאות:
1. גשו לטסט רק כאשר אתם מוכנים. אין טעם ללחוץ על המורה לקבוע עבורכם מועד לטסט חיצוני, כאשר אינכם נמצאים ברמת הנהיגה המתאימה לכך. כמו שאתם סומכים על המורה שלכם שילמד אתכם נהיגה כראוי, תוכלו לסמוך עליו שיגיש אתכם לטסט בזמן המתאים ביותר עבורכם.

2. העדיפו שלא לחשוף את יום המבחן בפני החברים; כך עשויות להתעורר ציפיות שאולי יצרו לחץ מיותר וחשש מכישלון בשל תגובות החברים.

3. דמיינו כאילו לידכם יושב חבר שלכם ולא הבוחן; טוב מכך – דמיינו שהבוחן כלל לא יושב לידכם ושאתם בכלל לא במבחן.

4. נהגו בזהירות תוך מתן דגש לכלל הפרטים החשובים שלמדתם במהלך השיעורים.

5. הירגעו וקחו את המבחן בפרופורציות הנכונות; הבוחן הוא בן-אדם, בדיוק כמוכם. מדובר בסך הכל במבחן נהיגה, שלא ייקבע את עתידכם ובוודאי שאינו המבחן החשוב ביותר שיהיה עליכם לעבור אי פעם. בסופו של דבר, ולא משנה כמה קשה ומאתגרת הדרך, כולם עוברים, גם אם זה יכול לקחת שלושה, ארבע, חמישה טסטים, או יותר (במקרים מסוימים, דווקא אלו הנמצאים בפאזת הלימוד והבחינה משך זמן רב יותר, יצאו בסופו של דבר לכביש עם רישיון נהיגה, כנהגים זהירים יותר ובטוחים יותר לסביבתם).

6. במבחן עצמו ישנן מספר מטרות, המהוות נקודות תורפה לנבחנים רבים. להלן רק חלק מהדוגמאות לכך:
1. הביטו לצדדים בזמן חציית צמתים, גם כאשר זכות הקדימה היא שלכם.
2. הביטו במראות בעת שאתם עוברים בין נתיבים, כמו גם לפני כל פנייה וסטייה.
3. הקפידו להסתכל הן במראות הצד והן במראה המרכזית.
4. תכננו את נסיעתכם במהלך הנסיעה כולה: אל תותירו ביצוע פעולות טכניות (האטה, החלפת הילוכים וכד’) לרגע האחרון, לדוגמא – טרם ביצוע עקיפה או פנייה.

חושב להתחיל ללמוד נהיגה?

אצל חיים מורה לנהיגה, תצליחו לא רק לעבור טסט, אלא בנוסף תדעו גם לנהוג ברמה הכי גבוהה! מורה נהיגה בראשון לציון נס ציונה והסביבה.